Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi

HAYIRSEVERLERİMİZDEN HACI AHMET TUNCAY EŞİ OLAN HATİCE TUNCAY VEFAT ETMİŞTİR

Güncelleme Tarihi: 20/06/2018

İlçemiz hayırseverlerinden Hacı Ahmet Tuncay eşi olan Hatice Tuncay 80 yaşında vefat etti.

Uzun süredir rahatsız olan hayırsever anne Hatice Tuncay'ın vefat haberi her zaman en büyük destekçim dediği eşi Ahmet Tuncay başta olmak üzere yakınlarını, Buldanlı vatandaşları ve sevenlerini yasa boğdu.

Hatice Tuncay kimdir

1938 yılında Buldan´ın Helvacılar mahallesinde doğdu. İlkokulu Zafer ilkokulunda okudu. O zamanki şartlar gereği öğrenimine devam edemedi. Gençlik döneminde terzilik ve dokumacılığı öğrenmiş, 1957 yılında Buldan´ın girişimci ve çalışkan gençlerinden Ahmet Tuncay ile evlenmiş ve İki çocuk annesidir.

Buldan´da hayırsever anne olarak tanınan Hatice Tuncay, çevre köylerden İlçeye öğrenim için gelen çocukların zorluklarını görüp, günümüzde okul pansiyonu olarak kullanılan 2001-2002 öğretim yılı başında hizmete başlayan. Binayı yaptırmıştır. Eşi ile kurdukları Ahmet ve Hatice Tuncay Eğitim Hizmetlerini Geliştirme Derneği ile okul binasının ve öğrencilerin eğitim ve burs ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Kendisi gibi hayırsever olan ve İlçemize çok sayıda hizmet binaları ve hayırlar kazandıran eşi Ahmet Tuncay ile birlikte Buldan için önemli hayır işlerine imza atmışlardır.

Merhumeye Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.